Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Paprikaš sa lukom i piletinom

Paprikaš sa lukom i piletinom

Paprikaš sa lukom i piletinom
Fotografije: Rumi Kuskuschieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Retro recept, u kome će uživati cela porodica"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • luk - 400 g, ili praziluk
  • ulje - 4 kašike
  • paradajz pire - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 grančica
  • lovorov list
  • biber
  • so
  • brašno - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Meso se odvoji od kosti i iseče na zalogaje, zaprži se u masnoći dok ne pobeli. Vadi se i u istoj masnoći se prži očišćen i isečen luk ili praziluk.

Nakon 2 minuta se vraća meso i dodaju se paradajz pire i aleva paprika. Nakon toga se stavljaju i ostali začini i malo tople vode.

Jelo se krčka dok ne bude polu gotovo, onda se dodaje blago zapečeno brašno prethodno razmućeno sa sosom od jela.

Nakon desetak minuta jelo je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: