Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjski kebap s prazilukom

Svinjski kebap s prazilukom

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Svinjski kebap s prazilukom
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Naš omiljeni klasičan proizvod koji obavezno ide sa domaćim crnim vinom"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 1, 5 kg, od vrata
  • praziluk - 1 kg
  • vino - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • so
  • voda - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Meso i praziluk se iseku. U velikoj posudi za pečenje promešamo sa čašom vina, pola šolje vode, alevom paprikom, biberom i solju.

Svinjsko meso će pustiti svoju masnoću koja se topi pri pečenju, zato nije neophodno da dodajemo dodatnu masnoću.

Gurnemo u rernu i pečemo dok se praziluk ne istopi, voda i vino dok ne uvru.

S vremena na vreme rerna se otvara da se promeša.

Meso od vrata nije masno, ova vrsta kebapa pogodna je i za ljude sa visokim holesterolom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: