Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Mleveno Meso»Ćevap»Kebap sa prazilukom na turski način

Kebap sa prazilukom na turski način

Dimitar QnkovDimitar Qnkov
Početnik
1329
Kebap sa prazilukom na turski način1 / 2
06/09/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
12
"Svi muškarci mogu da prave ovakav kebap, prosto ne priznaju to"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 1.5 komad
  • mleveno meso - 500 g, teleće + svinjsko
  • ulje
  • so
  • aleva paprika - ljuta
  • maslac - kravlji
  • voda
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk isecite po dužini na oko 8-19 cm. Na isti način napravite kebape od mlevenog mesa.

U odgovarajući pleh poređajte jedno nakon drugo i oblikovani kebap.

U posebnom plehu propržite ulje, maslac i ljutu alevu papriku. Nakon toga sipajte u pleh sa poređanim sastojcima.

Prelijte dodatno sa 2 šolje tople vode i pecite u ugrejanoj rerni na oko 180-200 stepeni dok se ne ispeku.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: