Pohovane paprike sa sosom od luka i paradajza

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
22/09/2018
"Omiljeno seosko jelo iz detinjstva - pohovane paprike sa jedinstvenim sosom u koji umačete hleb "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano144
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 1 komada, pečene i oljuštene
  • brašno - 100 g, za pohovanje
  • so - po ukusu
  • paradajz - 1 - 2 komada, oljušten
  • luk - 1 glavica
  • biber
  • peršun - 1/2 vezice
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se posole i pohuju u brašnu. Prže se dok ne dobiju zlatastu boju, Poređaju se u tanjir po ivici tanjira.

Sos se sprema tako što se beli luk i luk iseku na sitni i zaprže dok ne omekšaju, dodaje se paradajz isečen na sitno, biber i so po ukusu.

Kuva se dok se ne zgusne.

Sipa se u sredinu tanjira s paprikama.

Posipa se sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar