Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Tikvice iz rerne»Pohovane tikvice sa sosom od luka

Pohovane tikvice sa sosom od luka

Pohovane tikvice sa sosom od luka
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
2
"Ne zaboravite da servirate ove toliko ukusne tikvice sa lukom u rerni u kombinaciji sa sosom od paradajza"

Potrebni sastojci

  • tikvica - 1 komad
  • jaje - 1 komad
  • prezle - 2 kašike
  • so
  • biber
  • origano
  • parmezan
  • za sos
  • paradajz pire - 200 ml
  • luk - polovina glavice
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber
  • origano
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipajte 2-3 kašike maslinovog ulja i zapržite usitnjeni luk sa jednim čenom belog luka.

Dodajte paradajz, biber, so i drugi čen belog luka. Smanjite vatru i ostavite sos da vri dok se ne zgusne. Nakon toga sklonite sa vatre i ostavite ga sa strane.

Operite tikvicu, isecite je. Posolite i ostavite da odstoji tridesetak minuta.

U odgovarajućem dubokom tanjiru umutite jaje. U drugi sipajte origano i prezle. Svaka kriška tikvice se potapa i jaje, nakon toga se uvalja u prezle.

Poređajte pohovane tikvice u namazanu posudu za pečenje.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove. Malo pre nego što izvadite iz rerne pospite ih parmezanom.

Servirajte pečene tikvice zajedno sa sosom od paradajza.

Pohovane tikvice sa sosom od luka su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: