Pikantne punjene paprike sa sosom od belog luka

05/04/2019
"Tajna je u začinima i u neodoljivom sosu od belog luka - oni će naterati goste da poližu tanjire "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano44
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite paprike.

U ugrejanoj masti propržite prziluk, dodajte 2 izgnječena čena belog luka i jednu izrendanu šargarepu. Dodajte mleveno meso i začinite kuminom, biberom, čilijem, korijanderom.

Kad se mleveno meso proprži stavite i očišćeni pirinač. Pržite pirinač dok ne postane provridan, nakon toga dodajte 1 šolju vode. Ostavite da se krčka.

Kad pirinač upije vodu skinite sa vatre. Sačekajte 5 minuta dok se smesa ne ohladi.

Napunite paprike nadevom i poređajte u pleh. Sipajte malo vode u pleh i pospite paprike sa malo masti. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.

400 g mleka stavite u posudu i promešajte viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte 3 čena izgnječenog belog luka, prstohvat soli, mirođiju i nekoliko kapljica maslinovog ulja.

Sos ponovo promešajte i ostavite na 1 sat u frižideru da se začini.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar