Način pripreme
Operite i očistite paprike.
U ugrejanoj masti propržite prziluk, dodajte 2 izgnječena čena belog luka i jednu izrendanu šargarepu. Dodajte mleveno meso i začinite kuminom, biberom, čilijem, korijanderom.
Kad se mleveno meso proprži stavite i očišćeni pirinač. Pržite pirinač dok ne postane provridan, nakon toga dodajte 1 šolju vode. Ostavite da se krčka.
Kad pirinač upije vodu skinite sa vatre. Sačekajte 5 minuta dok se smesa ne ohladi.
Napunite paprike nadevom i poređajte u pleh. Sipajte malo vode u pleh i pospite paprike sa malo masti. Pecite oko 25 minuta na 200 stepeni.
400 g mleka stavite u posudu i promešajte viljuškom dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte 3 čena izgnječenog belog luka, prstohvat soli, mirođiju i nekoliko kapljica maslinovog ulja.
Sos ponovo promešajte i ostavite na 1 sat u frižideru da se začini.