Ajkula u limunu i peršunu

24/09/2018
"Jednostavno, ukusno i prefinjeno - savršeno jelo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ajkula - 9 komada
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • limun - 1 /2 komada
  • so
  • biber
  • jaja - 1 komad, M
  • brašno - 6 supenih kašika
  • sveže mleko - 1/3 šolje za kafu
  • ulje - za prženje
  • voda - hladna
* merne jedinice

Način pripreme

Ajkulu isečemo na kolutove debljine oko 3 cm. Dobro ih operemo. Svako parče posolimo. Svako posipamo sa malo bibera. Poređamo ih u posudu. Iscedimo jedan limun. Sipamo sok od limuna unutra. Operemo 4-5 strukova peršuna sa grančicama i stavljamo ih unutra.

Dodajemo hladnu vodu da pokrije komade. Prelivamo folijom i ostavljamo na 3 sata da odstoji u frižideru. Umutimo jedno jaje u posudi sa 1/2 šolje svežeg mleka. Na tanjir stavljamo brašno.

Osušimo krpom komade i prvo ih uvaljamo u brašno i posle u smesu od jaja. Za to vreme ugrevamo ulje za prženje. Pohujemo sve komade i pržimo u ugrejanom ulju sa obe strane.

Kad ih ispržimo ocedimo ih na salveti. Stavljamo na tanjir. Sečemo drugu polovinu limuna u polukrug i stavljamo sa strane. Recept je pozajmljen sa kulinarskog sajta, a ja sam ga promenila.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar