Svinjska kolenica sa kiselim kupusom u rerni

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8226
3
05/12/2019
"Da li je zbog kolenice ukusniji kupus ili je zbog kupusa krhkija kolenica nije važno, važno je da su u kombinaciji prosto neodoljivi "
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 527
  • Pregledi tokom meseca1159
  • Pregledi tokom sedmice20
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg, kolenica
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • ulje
  • so
  • voda
  • aleva paprika - ljuta, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kiseli kupus, promešajte ga sa biberom i alevom paprikom, kao i kuminom po ukusu. Stavite u odgovarajuću posudu za pečenje i prelijte uljem.

Odozgo stavite svinjske kolenice, natrljane sa svih strana biberom, alevom paprikom, kuminom.

Sipajte malo vodice ili soka od kupusa i pecite oko sat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Smanjite temperaturu i pecite još oko sat - sat i po dok meso potpuno ne bude gotovo i kupus ne ostane samo na masnoći.

Pre serviranja po želji pospite sa jednom mlevenom ljutom paprikom. Nek vam je ukusno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar