Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjska kolenica sa kiselim kupusom u rerni

Svinjska kolenica sa kiselim kupusom u rerni

Biserka JosifovaBiserka Josifova
Šegrt
346152
Svinjska kolenica sa kiselim kupusom u rerni1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
6
"Da li je zbog kolenice ukusniji kupus ili je zbog kupusa krhkija kolenica nije važno, važno je da su u kombinaciji prosto neodoljivi"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1, 5 kg, kolenica
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • biber
  • aleva paprika
  • kumin
  • ulje
  • so
  • voda
  • aleva paprika - ljuta, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite kiseli kupus, promešajte ga sa biberom i alevom paprikom, kao i kuminom po ukusu. Stavite u odgovarajuću posudu za pečenje i prelijte uljem.

Odozgo stavite svinjske kolenice, natrljane sa svih strana biberom, alevom paprikom, kuminom.

Sipajte malo vodice ili soka od kupusa i pecite oko sat u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Smanjite temperaturu i pecite još oko sat - sat i po dok meso potpuno ne bude gotovo i kupus ne ostane samo na masnoći.

Pre serviranja po želji pospite sa jednom mlevenom ljutom paprikom. Nek vam je ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: