Pileće šnicle sa pavlakom, senfom i pečurkama

24/09/2018
"I sa pavlakom su lepe, i sa senfom, ali sa pavlakom i senfom su neodoljive "
Priprema10 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano416
  • Pregledi tokom meseca30
  • Pregledi tokom sedmice22
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • pavlaka za kuvanje - 250 g, kisela
  • pileće šnicle - 3 komada, od buta
  • senf - 3 supene kašike
  • belo vino - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke očistite ili oljuštite. Nakon toga ih isecite na polumesec i stavite na dno posude u kojoj ćete ih peći ( ja sam koristila vatrostalnu činiju sa poklopcem). Začinimo solju i biberom. U njih dodajemo pavlaku za kuvanje dobro promešamo.

Šnicle posolimo, obilno namažemo senfom i posipamo alevom paprikom i biberom. Nakon toga začinjeno meso poređamo između pečuraka. Dodajemo oko 100 ml belog vina.

Posudu za pečenje poklopimo, stavljamo u hladnu rernu i podesimo na 200 stepeni.

Ovako poklopljeno meso pečemo oko pola sata, nakon toga skidamo poklopac i pečemo dok jelo ne dobije zlatnu boju.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar