Pirinač sa svinjetinom na kineski način

25/09/2018
"Sa ovim ukusnim kineskim jelom ćete očarati sve goste - garantovano "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano459
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • pirinač - 1 šolja (obavezno blanširan)
  • sveži kupus - 1/2 glavice
  • šargarepaa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 5 komada
  • bujon - 1 kockica
  • origano
  • biber
  • so
  • beli luk u prahu
  • vino - 2 supene kašike
  • kumin
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sitno isečemo. Posolimo, dobro začinimo biberom, kuminom, origanom, soja sosom i vinom.

Pržimo ga dok ne bude gotovo i nakon toga ostavljamo sa strane na trenutak.

Kad voda iz pirinča ispri, stavljamo ga u tiganju povrće. Dodajemo i kockicu bujona. Pžimo dok pirinač ne bude gotov. Nakon toga začinimo origanom, biberom, belim lukom u prahu.

U drugom tiganju ispržimo jaja sa prstohvatom soli. Promešamo i kad bude gotovo sečemo na komade kašikom kojom smo ih mešali.

Kupus sitno isečemo kao za salatu i sipamo u posudu. U ovu posudu sipamo sve do sada pripremljeno - kupus, jaja, meso i pirinač. Promešamo i jelo je gotovo za konzumiranje.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar