Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Prženi pirinač»Blanširani pirinač sa povrćem na kineski način

Blanširani pirinač sa povrćem na kineski način

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Pomoćnik kuvara
4212175
Blanširani pirinač sa povrćem na kineski način
Fotografije: Diddy Portarska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Za dodatak ili laganu večeru - izbor ostavljamo vama, mi odgovaramo za ukusne ideje"

Potrebni sastojci

  • blanširani pirinač - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • kukuruz - 200 g (iz konzerve)
  • jaja - 4 komada
  • bujon od povrća - 1 komad
  • origano
  • so
  • ulje
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Jelo je odgovarajuće kao dodatak ili prosto da brzo pripremimo nešto hranljivo gladnim ukućanima.

Operemo pirinač i skuvamo u šerpi sa vodom 1/3 sa malo soli dok voda ne ispari.

U vok tiganju propržimo sitno iseckanu šargarepu. Kad porumeni, dodajemo kuvani pirinač, dodajemo još masnoće i pržimo dok pirinač ne buge potpuno gotov.

Dodajemo bujon od povrća i nakon toga kukuruz.

Nakon toga razbijemo jaja. Mešamo neprestano dok se jaja ne isprže. Na kraju začinimo začinima i skidamo sa vatre.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: