Ukusna jaja sa paradajz sosom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79403
25/09/2018
"Đakonije iz starih notesa - vreme im je da budu izvađene na sto "
Priprema10 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano197
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 7 - 8 komada
  • maslac - 3 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • paradajz sos - 350 ml
  • voda - 1/2 šolje
  • sir - 150 - 200 g
  • so
  • origano
  • bosiljak
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganj se stavlja maslac da se istopi. Nakon što se maslac istopi dodaju se brašno i aleva paprika.

Promeša se. Brašno treba da se zaprži oko 2 minuta. Nakon toga se dodaju paradajz sos i voda. Dobro se meša.

Dodaju se so, origano, bosiljak i biber po ukusu. Ponovo se meša. Ostavlja se na ringli da uvri paradajz sos.

Nakon što provri paradajz sos, ringla se smanjuje na najniži stepen. Razbija se jaje i spušta se lagano u paradajz sos.

Ostavlja se na ringli dok se paradajz sos ne zgusne. Nakon što je gotovo jelo se sklanja sa ringle i odozgo se namrvi sir.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar