Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa jajima»Kajgana»Jaja sa belim lukom

Jaja sa belim lukom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2354k253
Jaja sa belim lukom
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
25/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Obavezno beli luk, sad ćemo samo tako jesti jaja"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • mladi beli luk - 2 struka
  • maslac - 2 kašičice
  • ulje - 1 kašika
  • sir - 50 g (po želji)
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • peršun
  • zelena salata
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mladi beli luk na sitno i stavite ga u tiganj s maslacem i uljem.

Dinstajte ga sasvim kratko, razbijte jaja, ali ne mešajte ih odmah, da se ne razdrobe na sitno, već da ostanu u velikim parčićima (ako volite sir, dodajte).

Mešajte drvenom šapatulom i isključite ringlu kad bude gotovo.

Zagrejte malo ulja sa alevom paprikom, nakon što ga ostavite da se ohladi pažljivo, naprskajte gotova servirana jaja sa belim lukom. Pospite peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: