Način pripreme
Operemo 5-6 pilećih krilaca. Osušimo ih nakon toga krpom. Solimo svako do njih sa svih strana. Na sva krilca stavljamo alevu papriku i biber po ukusu, opet posuta sa svih strana, da svuda upiju ukus.
Poređamo ih jedno do drugog gusto u dobro opranu i osušenu teglu.
Isečemo parče folije i presavijamo je na pola i posle kao kvadrat. Stavljamo je skroz odozgo preko tegle i vezujemo zdravim koncem za šivenje, presavijenim dva puta.
Stavljamo već punu teglu u rernu na 200 stepeni na sat i 20 minuta. Rernu ne treba prethodno da zagrevamo. Pečemo krilca. Ako želite možete da stavite direktno na rešetku ili malu posudu na primer.
Pored tegle s krilcima možete da pečete nešto drugo. Ne stavljamo je u vodu, unutra ne stavljamo ni ulje. Piletina ispušta sokove, masnoću.
Dobro je da su kupovna krilca.