bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjeća Sarmica»Jagnjeće iznutrice sa prelivom

Jagnjeće iznutrice sa prelivom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Jagnjeće iznutrice sa prelivom
Fotografije: Simeon Hristov Kanev
1 / 2
26/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije12
"Kada majstori kuvaju tradicionalna bugarska jela, mi zapisujemo i obavezno spremamo veliki tanjir"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se natope unapred bar jedan dan, operu se dobro i skuvaju u posoljenoj vodi u ekspres loncu.

Kada su gotove isečemo ih na sitno, a bujon procedimo - u njega stavljamo pirinač da se natopi.

U posudu stavljamo usitnjene iznutrice i posipamo majčinom dušicom i nanom, mešamo i ostavljamo sa strane.

Za to vreme se iseckaju luk i pečurke. U dubokom tiganju se zagreva ulje i prvo se stavlja luk, nakon desetak minuta i pečurke. Začinjavamo solju, biberom i alevom paprikom.

Dodajemo začinjene iznutrice, a potom i pirinač sa bujonom. U odvojenoj posudi žicom mutimo jaja, brašno i mleko.

Smesu iz tiganja sipamo u posudu za pečenje, raspoređujemo, dodajemo malo vode, ako je neophodno da se dobro prekrije, oko šaku prethodno iseckanog peršuna i stavljamo u rernu da se peče dok pirinač ne bude gotov.

Na kraju prelivamo smesom od jaja i mleka, posipamo ostatkom peršuna i dopečemo. Serviramo sa kiselim mlekom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: