Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjske kolenice bez kostiju sa marinadom od đumbira

Svinjske kolenice bez kostiju sa marinadom od đumbira

NeliNeli
Početnik
677
Svinjske kolenice bez kostiju sa marinadom od đumbira
Fotografije: Neli
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Marinada od đumbira čini šnicle izuzetno krtim"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 1 kg bez kostiju
  • za marinadu
  • soja sos
  • maslinovo ulje
  • beli luk - 1 čen
  • đumbir - jedan kolut
  • origano - suv
  • univerzalni začin
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle dobro izlupajte da upiju marinadu. Ja sam ih isekla na pola da se lakše ispeku.

Pomešajte soja sos i maslinvo ulje (ja sam uradila odokativno), dodajte rendani beli luk i đumbir, takođe i začine. Đumbir daje veoma prijatan ukus, koji se sačuva nakon termičke obrade.

Natopite ih marinadom i ostavite u fružideru najmanje jedan sat i pokrijte providnom folijom.

Kad budu gotove pecite ih na gril tiganju ili na roštilju. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: