Način pripreme
Pre kuvanja odabrane svinjske kolenice dobro je da se ona obrfadi plamenom. A nakon što se lepo zacrveni, operite je i stavite u ekspres lonac. Dodajte šargarepu, luk, nekoliko čena belog luka, piment, lovorov list, biber i so.
Kolenica se kuva 40-50 minuta, ili dok meso ne omekša.
Izvadite je iz bujona dobivenog tokom kuvanja u ekspres loncu i ostavite da se malo ohladi.
Pažljivo je isecite na jednoj strani i uklonite kost.
Ovako rastvorenu kolenicu prebacite na providnu foliju.
Preostali beli luk izgnječite i njime premažite rastvorenu kolenicu. Pospite alevom paprikom. Ovde možete improvizovati i koristiti svoje omiljene začine.
Uz pomoć folije kolenicu zamotajte u rolat od svinjetine. Zategnite foliju i ostavite da hladnom mestu da se stegne.
Slani rolat isecite na kolutove. Ukrasite salatom od čeri paradajza ili drugom po vašem izboru.
Prijatno uz ovaj neodoljivi rolat od svinjske kolenice!