Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Kavarma»Kavarma od svinjske kolenice

Kavarma od svinjske kolenice

Kavarma od svinjske kolenice
Fotografije: Albena Asenova-Piseva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
3
"Savršena kavarma od svinjske kolenice - vaš muž će želeti da jedete čak i tokom leta."

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 1 komad
  • ulje
  • luk - 3 glavice
  • beli luk - 3 čena
  • crvena paprika - 1 komad
  • crveno vino - 100 ml
  • mleveni paradajz - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • crni biber - 1/3 kašičice
  • kumin - 1/3 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjska kolenica se očisti od kosti i seče na komade srednje veličine. Možete ostaviti i kožu.

Meso se stavlja u dubok tiganj sa zagrejanim uljem da se zaprži.

U njega se dodaje naseckani luk, beli luk i crvena paprika.

Kada omekšaju, sipa se crveno vino i kavarma se začini solju, kuminom, alevom paprikom i crnim biberom.

Kada alkohol malo ispari, dodaje se narendani paradajz.

Zimsko jelo se kuva dok ne ostane na masnoći.

Servira se kavarma od svinjske kolenice posuta sitno seckanim peršunom.

Takođe, pogledajte kako da napravite tursku pileću kavarmu ili omiljeno Katino meze.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: