Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Kolenice bez kostiju sa povrćem u đuvečari

Kolenice bez kostiju sa povrćem u đuvečari

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Kolenice bez kostiju sa povrćem u đuvečari
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
210 min.
Porcije
4
"Svinjetina koja se topi u ustma, i aromatično povrće - nećete poverovati koliko mnogo možete pojesti"

Potrebni sastojci

  • svinjske kolenice - 1. 5 kg (2 komda)
  • krompir - 5 - 6 komada
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • maslinovo ulje - 2 glavice
  • vino - 150 ml
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • kari
  • lovorov list
* merne jedinice

Način pripreme

U maslinovo ulje stavljamo začine, sve promešamo mariniramo kolenice dobijenom smeosom. Ostavljamo ih u frižideru da odstoje jednu noć.

Operemo dobro krompir i isečemo ga na plola, ne ljuštimo ih. Šargarepu i luk takođe krupnije sečemo.

U glinenu posudu poređamo sve sastojke i prelivamo vinom i pola čaše vode.

Stavljamo u rernu da se peče na 250 stepeni jedan sat, nakon toga smanjite 150 još dva sata.

Ako želite da se stvori prepečena korica, jelo pecite poslednjih 15-20 minuta bez poklopca.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: