Svinjska srca, dinstana u vinu i maslacu

27/09/2018
"Srcu je potrebna ljubav, ali takođe i belo vino i pravi začini "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano745
  • Pregledi tokom meseca36
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - 3 komada
  • luk - 4 glavice
  • mladi luk - 4 strukaulje - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • vino - 1 1/2 šolje
  • maslac - 150 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Treba da skuvamo svinjska srca. Preporučuje se da se kuvaju u ekspres loncu oko 50 minuta.

Operemo i stavljamo da se kuvaju. Kad voda provri stavite poklopac tako ćete znati koliko vremena vri.

Kad skuvate ostavite da se ohladi i isecite na kockice.

Luk oljuštite i isecite - mladi luk na krugove, a crni luk na polumesec.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i dodajte luk, mešajte da ne zagroi.

Dodajte šolju vina i ostavite da se dinsta poklopljeno dok ne omekša.

Kad omekša dodajte srca i preostalo vino, ponovo promešajte i ostavite poklopljeno da se dinsta oko 10 minuta, periodično mešajte. Vino treba da ispari.

Kad vino ispari dodajte maslac, mešajte dok se ne rastopi i ostavite ispod poklopca. Nakon 10-15 minuta treba da bude gotovo.

Servirajte dok je još toplo, prilog možete napraviti zelenu salatu sa mladim lukom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar