Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Svinjska srca, dinstana u vinu i maslacu

Svinjska srca, dinstana u vinu i maslacu

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Svinjska srca, dinstana u vinu i maslacu
Fotografije: Paulina Stoyanova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Srcu je potrebna ljubav, ali takođe i belo vino i pravi začini"

Potrebni sastojci

  • svinjska srca - 3 komada
  • luk - 4 glavice
  • mladi luk - 4 strukaulje - 3 supene kašike
  • ulje - 3 supene kašike
  • vino - 1 1/2 šolje
  • maslac - 150 g
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Treba da skuvamo svinjska srca. Preporučuje se da se kuvaju u ekspres loncu oko 50 minuta.

Operemo i stavljamo da se kuvaju. Kad voda provri stavite poklopac tako ćete znati koliko vremena vri.

Kad skuvate ostavite da se ohladi i isecite na kockice.

Luk oljuštite i isecite - mladi luk na krugove, a crni luk na polumesec.

Ugrejte ulje u dubokom tiganju i dodajte luk, mešajte da ne zagroi.

Dodajte šolju vina i ostavite da se dinsta poklopljeno dok ne omekša.

Kad omekša dodajte srca i preostalo vino, ponovo promešajte i ostavite poklopljeno da se dinsta oko 10 minuta, periodično mešajte. Vino treba da ispari.

Kad vino ispari dodajte maslac, mešajte dok se ne rastopi i ostavite ispod poklopca. Nakon 10-15 minuta treba da bude gotovo.

Servirajte dok je još toplo, prilog možete napraviti zelenu salatu sa mladim lukom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: