Način pripreme
Treba da skuvamo svinjska srca. Preporučuje se da se kuvaju u ekspres loncu oko 50 minuta.
Operemo i stavljamo da se kuvaju. Kad voda provri stavite poklopac tako ćete znati koliko vremena vri.
Kad skuvate ostavite da se ohladi i isecite na kockice.
Luk oljuštite i isecite - mladi luk na krugove, a crni luk na polumesec.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i dodajte luk, mešajte da ne zagroi.
Dodajte šolju vina i ostavite da se dinsta poklopljeno dok ne omekša.
Kad omekša dodajte srca i preostalo vino, ponovo promešajte i ostavite poklopljeno da se dinsta oko 10 minuta, periodično mešajte. Vino treba da ispari.
Kad vino ispari dodajte maslac, mešajte dok se ne rastopi i ostavite ispod poklopca. Nakon 10-15 minuta treba da bude gotovo.
Servirajte dok je još toplo, prilog možete napraviti zelenu salatu sa mladim lukom.