Sibirski šašlik

Rusiana MihailovaRusiana Mihailova
Pomoćnik kuvara
7327396
Sibirski šašlik1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Kada govorimo o kolačima, tražimo francuske, ali samo ljudi iz Sibira znaju kako da pripreme prave, muške, sočne šašlike. Probajte i videćete o čemu pričamo"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 2 kg, šareno ili ovčije meso
  • luk - 4 glavice
  • sirće - 400 ml
  • lovorov list - 5 - 6 listova
  • piment - 5 - 6 zrna
  • šećer - 2 kašičice
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na krupnije kocke.

Od soli, sirćeta, lovorovog lista, jedne glavice luka isečene na žilijen i pimenta pripremamo marinadu. Prelivamo isečeno meso i ostavljamo da se marinira 24 sata.

Preostalu glavicu luka isečemo na dva dela i podelimo. Komade mesa nanižemo na ražnjić, između stavljamo luk.

Pečemo na roštilju na visokoj temperaturi, okrećemo s vremena na vreme i posipamo preostalom marinadom da se meso ne osuši.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: