Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Meze»Pržene pileće trtice

Pržene pileće trtice

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Pržene pileće trtice
Fotografije: Zlatina Jelyazkova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
3
"Sve počinje sa porcijom prženih trtica i završava se sa veselim uspomenama"

Potrebni sastojci

  • pileće trtice - 1 kg
  • so
  • biber
  • maslac - 2 kašike
  • ulje - za prženje
  • beli luk - 3 čena
  • sirće - 2 kašik
  • soja sos - 2 kašike
  • voda - 100 ml
  • skrob - sasvim malo, za zgušnjavanje sosa
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Poparite pileća trtice u posoljenu vruću vodu 10-15 minuta. Ocedite ih i sačekajte da se ohlade. Zagrejte maslac u tiganju zajedno sa uljem i stavite da se prže trtice, prethodno posoljene i posute biberom.

Čim dobiju tamno zlatastu ravnomernu preplanulost, gotove su. Za sos stavite da provru zajedno voda sa sirćetom, soja sosom i po želji zgusnite sa malo skroba. Čim sklonite sos, promešajte ga sa gnječenim belim lukom i sveže iseckanim peršunom.

Servirajte porciju trtica prelivenih sa malo sosa.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: