Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileće trtice u sosu od pavlake

Pileće trtice u sosu od pavlake

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64917250
Pileće trtice u sosu od pavlake1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ne brinite se zbog kalorija u ovbom jelu, one se uspešno neutrališu pristojnim količinama piva"

Potrebni sastojci

  • pileće trtice - 1 kg
  • pavlaka - 250 ml, tečna, za kuvanje
  • sveže mleko - 350 ml
  • maslac - 1 - 2 kašike
  • limun - sok od 1 limuna
  • brašno - 25 g
  • so - po ukusu
  • beli biber - 1/2 kašičice
  • so
  • biber
  • peršun - nekoliko strukova, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Trtice unapred poparite u vreloj vodi. Posle ih ocedite i osušite. Posolite ih po ukusu, pospite malo bibera i stavite da se isprže u zagrejanom ulju, mešajući.

Za sos od pavlake zapržite brašno u istopljenom maslacu i postepeno, mešajući žicom, razredite toplim mlekom. Nakon toga dolijte takođe pre toga zagrejanu pavlaku i začinite solju, crnim i belim biberom i dodajte sok od limuna.

Čim sos provri vratite tiganj sa isprženim trticama na ringlu i dolijte u njih sos od pavlake. Kuva se uz neprestano mešanje 10 minuta. Na kraju se sklanja s vatre i servira se porcija pilećih trtica u sosu od pavlake, posuta sa malo sveže iseckanog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: