Način pripreme
Svinski kontra filei se operu i osuše kuhinjskim ubrusom.
Istucaju se na tanko veoma pažljivo tučkom za meso kroz streč foliju. Po želji možete da ih isečete kalupom po izboru - elipse, trouglovi ili pravougaonici.
Svaka šnicla se posipa biberom i s malo soli i ostavlja se 15-20 minuta da upije arome bibera i da se usoli.
U dubokoj posudi se umute jaja sa soja sosom.
U širokom tanjiru se pomešaju jednake količice belog brašna, prezli i kukurunog brašna. Dodaje se sveže mleveni biber, so po ukusu i dobro se meša.
U tiganju sa debelim dnom se zagreva ulje.
Istucane šnicle se prvo uvaljaju u suve sastojke, nakon toga se potapaju u smesu sa umućenim jajima sa soja sosom i ponovo u suvu smesu. Prže se sa obe strane dok ne dobiju prijatnu zlatasto-braon preplanulost.
Ostavljaju se na kratko na kuhinjskom ubrusu da se ocede od suvišne masnoće i serviraju se sa svežom salatom po izboru.
Prijatno!