Pohovane šnicle od ikre

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k420
Pohovane šnicle od ikre
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 2
28/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ej, ovekve šnicle, znači, mnogo piva piju"

Potrebni sastojci

  • ikra - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle
  • so
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojenu ikru od ribe properemo u vodi, gledamo da ne povredimo zrnca. Odvojimo žilicu.

Operemo dobro od krvi i nečistoća i ocedimo od vode. Ja sam koristila sitnu cediljku.

Posolimo ikru. Umutimo jaja. Oblikujemo šnicle od ikre, potapamo u jaja, prezle, jaja.

Pržimo u ugrejanom ulju, prvo sa jedne strane, kad budu gotove, okrećemo sa druge.

Gotove pohovane šnicle ocedimo na salveti ili ubrusu i serviramo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: