Način pripreme
Isecite patlidžan na kolutove, posolite ih i ostavite da odstoje tako da puste gorčinu. Nakon toga ih operite i osušite.
Poređajte ih u posudu za pečenje, namažite ih maslinovim uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne budu gotovi.
Isecite očišćene šargarepe, luk, beli luk i pečurke. Zapržite ih u preostalom maslinovom ulju oko 5 minuta, nakon toga dodajte bosiljak, paradajz, šećer, čubar, so, biber i bujon.
Ostavite na umerenoj ringli oko 15 minuta. Na dno posude stavite paradajz sos, odozgo rasporedite kore za lazanju, sledi ponovo paradajz sos, pečeni patlidžan, pečurke i šargarepa, majčina dušica i nakon toga namrvljen sir.
Prelijte delom pavlake i ređajte tako dok se ne potroše sastojci. Završite lazanju samo s korama koje su pokrivene paradajz sosom.
Pecite lazanju u rerni zagrejanoj na 190 stepeni oko 30-40 minuta, a 10 minuta pre nego što je izvadite treba da je pospete narendanim kačkavaljem.