Štrudla od jabuka sa grizom

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
29/09/2018
"Iskušenja su ono što nas čini ljudima. Ne mučite se dijetama, već odsecite jedno veliko parče štrudle "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 895
  • Pregledi tokom meseca431
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 600 g
  • maslac - 125 g
  • sveže mleko - 250 ml
  • jaja - 1 komada
  • so - 1 ravna kašičica
  • šećer - 3 kašike
  • kvasac - 20 g, svež
  • kora limuna - 1 komad
  • nadev
  • jabuke - 1, 5 kg
  • šećer - 150 g
  • griz - 30 g
  • cimet - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Narendajte očišćene jabuke na krupno rende, stavite ih u šerpu zajedno sa šećerom.

Kuvajte ih dok ne uvri sok uz neprestano mešanje. Dodajte griz, cimet i promešajte dobro.

Ostavite nadev sa strane dok se potpuno ne ohladi.

Zamesite meko testo od sastojaka za njega, ostavite na toplom da naraste oko sat. Podelite naraslo testo na dve jednake polovine.

Na listu papira za pečenje razvijte pravogaonu koru od jedne polovine testa.

Na suprotnim stranama (od leve i desne) isecite trake širine 1 centimetar u sredinu stavite nadev.

Ukrstite trake preko nadeva jednu u levo drugu u desno (riblja kost) dok ih ređate.

Na isti način nastavite nastavite i sa drugom polovinom testa. Prebacite oblikovane štrudle zajedno s papirom u odgovarajuću posudu za pečenje.

Ostavite ih oko 30 minuta na toplom, namažite ih umućenim žumancem i sa malo mleka.

Pe;ete u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok je jo[ toplo pospite [e'erom u prahu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar