Način pripreme
Narendajte očišćene jabuke na krupno rende, stavite ih u šerpu zajedno sa šećerom.
Kuvajte ih dok ne uvri sok uz neprestano mešanje. Dodajte griz, cimet i promešajte dobro.
Ostavite nadev sa strane dok se potpuno ne ohladi.
Zamesite meko testo od sastojaka za njega, ostavite na toplom da naraste oko sat. Podelite naraslo testo na dve jednake polovine.
Na listu papira za pečenje razvijte pravogaonu koru od jedne polovine testa.
Na suprotnim stranama (od leve i desne) isecite trake širine 1 centimetar u sredinu stavite nadev.
Ukrstite trake preko nadeva jednu u levo drugu u desno (riblja kost) dok ih ređate.
Na isti način nastavite nastavite i sa drugom polovinom testa. Prebacite oblikovane štrudle zajedno s papirom u odgovarajuću posudu za pečenje.
Ostavite ih oko 30 minuta na toplom, namažite ih umućenim žumancem i sa malo mleka.
Pe;ete u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok je jo[toplo pospite [e'erom u prahu.