Krem od kajsije s karamelom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj64363
23/11/2017
"Pravi se sa slatkom od kajsija i možete da ga jedete tokom cele godine Hvala na pažnji "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano108
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 160 g
  • sveže mleko - 800 ml
  • marmelada od kajsije - 250 g
  • vanila - 1 kesica
  • za karamel
  • šećer - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom i vanilom.

Dodajte marmeladu od kajsije i promešajte. Nalijte sveže mleko i ponovo promešajte.

Stavite na vatru šećer za karamel i čim se karamelizuje odmah ga rasporedite na dno čaša u kojima ćete praviti krem.

Preko karamela nalijte umućenu smesu i stavite čaše u posudu za pečenje.

Nalijte vodu u posudu i stavite je u rernu. Kuvajte krem na vodenoj pari oko 45 minuta na 200 stepeni.

Kada odozgo dobije lepu braon preplanulost, izvadite i ostavite da se ohladi.

Ako nemate od kajsije, možete da koristite drugu vrstu marmelade ili džem.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar