Marmelada od kajsija i banana

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77003
02/11/2019
"Čarobna aroma koja očarava, ali i najavljuje kraj leta "
Priprema30 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno35 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kajsije - 500 g
  • banane - 500 g
  • šećer - 500 g
  • limunska kiselina - 1 kesica Dr. Oetker
  • gelfiks ekstra - 1 kesica Dr. Oetker
* merne jedinice

Način pripreme

Operite kajsije, otklonite koštice, isecite ih na sitne parčiće i odmerite 500 g.

Oljuštene banane takođ isecite na male parčiće i odmerite 500 g.

Pomešajte voće i limunsku kiselinu u odgovarajuću posudu za kuvanje.

Promešajte 2 kašike šećera sa sadržajem kesice gelfiks ekstra i dodajte u voćnu smesu.

Stavite smesu da provri na srednjoj temperaturi, mešajući neprestano. Nakon što provri dodajte preostali šećer i mešajte dobro.

Marmelada treba da vri oko 3-4 minuta, uz neprestano mešanje. Po želji možete da odstranite penu.

Sklonite marmeladu sa vatre i odmah je sipajte u prethodno oprane i osušene teglice.

Zatvorite teglice, okrenite ih poklopcima na dole i ostavite tako oko 5 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar