Fondan - šećerno testo

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77463
29/09/2018
"Svaki umetnik ima potrebu za odgovarajućim amterijalima, zato vidite kako se pravi šećerni fondan "
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano240
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šećer u prahu - 600 g
  • maslac - 100 g
  • voda - 3 kašike
  • sok od limuna - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U malu šerpu se stavlja voda i sok od limuna. Nakon što se zagreju dodaje se maslac i pola količine šećera u prahu.

Ostavlja se na tihoj vatri dok se meša neprestano oko 1-2 minuta i sklanja se sa ringle.

Postepeno se dodaje preostala količina šećera u prahu i zamesi se.

Ako testo počne da vam se lepi po prstima dodajte još malo šećera u prahu, a ako je tvrdo dodaje se još malo maslaca.

Nakon što se dobije meko i glatko testo, ono se uvija čvrsto u streč foliju, da se čuva do trenutka u kom će se koristiti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar