Paprike punjene sirom i jajima na podlozi od paradajza

30/09/2018
"Servirajte omiljene punjene paprike sa sirom na sočnoj podlozi od paradajza - samo će tako užitak biti zagarantovan 100 posto "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano302
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 komada
  • paradajz - okrugle kriške
  • brašno - 1 supena kašika
  • za nadev
  • sir - 150 g
  • jaja - 2 komada
  • prezle - 1/2 supene
  • biber - 1 - 2 prstohvata, mleven
  • za podlogu
  • paradajz - 2 komada
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • čubar - 1 prstohvat
  • maslinovo ulje - 1 1/2 supene kašike (ulje)
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike i izvadite unutrašnjost.

Sastojke za nadev pomešajte, gledajte da ne bude tečan da ne bi izlazio nakon punjenja. Njime punite pripremljene paprike.

Zatvorite krugom paradajza i potopite u brašno.

Stavite u mali pleh, na dno na kojem je podloga od isečeih krugova paradajza, začinjenih sa malo soli, bibera i orgiana i prelijte sa maslinovim uljem. Istim začinima pospite i paprike.

Pecite u halogenoj rerni na 20 minuta 225 stepeni. Okrenite i ostavite još 10-15 minuta da se peče i sa druge strane.

Stavite na podlogu od paradajza, paprike budu ukusnije, zato što paradajz pušta sok koji se meša sa nadevom koji možda izađe i bude mnogo ukusno. Zato ako vam ostane nadeva nemojte se plašiti, sipajte ga među paprike.

Možete staviti i više paradajza - pitanje ukusa i želje.

Po želji servirajte sa mlečnim sosom sa belim lukom (kiselo mleko, izgnječen beli luk, so, ulje, biber ili mirođiju).

Neka vam je ukusno!

Napomena: Paprike možete peći u normalnoj rerni posebno ako je količina velika.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar