Način pripreme
Operite paprike, isecite ih na pola po dužini i očistite od semenki.
U odgovarajućoj dubokoj posudi pomešajte sitan sir sa jajima, dodajte ulje, so po ukusu i iseckan peršun.
Promešajte sve dobro u ujednačenu smesu. Napunite paprike gotovom pripremljenom smesom.
Za paradajz sos u blender isecite paradajz, luk, beeli luk i sameljite ih. Dodajte ulje i posolite po ukusu. Sipajte pripremljen sok od paradajza u posudu za pečenje i poređajte čvrsto napunjene paprike.
Stavite u posudu za pečenje u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite paprike oko 25 minuta. Malo pre nego što su gotove pospite krupno narendanim kačkavaljem i vratite da se peče dok ne postane zlatasto braon.
Jednostavne i brze paprike punjene sitnim sirom i jajima u paradajz sosu neverovatnog ukusa i arome.