Način pripreme
Operite paprike i izvadite unutrašnjost.
Sastojke za nadev pomešajte, gledajte da ne bude tečan da ne bi izlazio nakon punjenja. Njime punite pripremljene paprike.
Zatvorite krugom paradajza i potopite u brašno.
Stavite u mali pleh, na dno na kojem je podloga od isečeih krugova paradajza, začinjenih sa malo soli, bibera i orgiana i prelijte sa maslinovim uljem. Istim začinima pospite i paprike.
Pecite u halogenoj rerni na 20 minuta 225 stepeni. Okrenite i ostavite još 10-15 minuta da se peče i sa druge strane.
Stavite na podlogu od paradajza, paprike budu ukusnije, zato što paradajz pušta sok koji se meša sa nadevom koji možda izađe i bude mnogo ukusno. Zato ako vam ostane nadeva nemojte se plašiti, sipajte ga među paprike.
Možete staviti i više paradajza - pitanje ukusa i želje.
Po želji servirajte sa mlečnim sosom sa belim lukom (kiselo mleko, izgnječen beli luk, so, ulje, biber ili mirođiju).
Neka vam je ukusno!
Napomena: Paprike možete peći u normalnoj rerni posebno ako je količina velika.