Torta sa piškotama i maskarponeom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
30/09/2018
"Kolekcionišemo čudesne torte, ali više od tri-četiri parčeta ne možemo da pojedemo "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano151
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Prvo spremite krem. Umutite mikserom maskarpone i dodajte kondenzovano mleko. Pažljivo dodajte mleko jer maskarpone može da postane tečan.

Umutite pavlaku sa vanilom dok se ne dobije gust krem i pažljivo dodatjte u gronji krem. Promešajte pomoću špatule u ujednačenu smesu.

Uzmite kalup za tortu prečnika 23 centimetra i počnite da ređate - red piškota, red krema. Pre ređanja piškote se potapaju u sveže mleko.

Nakon što se poređaju slojevi, ostatkom krema namažite celu tortu. Pospite orasima i na kraju ukrasite jagodama. Torta je veoma prijatna i lagana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar