Tikvice punjene kačkavaljem i sirom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
30/09/2018
"Jedan-dva i jelo je gotovo Obožavamo takve recepte - brze, lake i ukusne!"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano272
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operem tikvicu. Sečem je na pola. Sečem mirođiju na sitno. Izdubljujem unutrašnjost i nakon toga je sečem na sitno.

Budući da mi je tikvica krhka, nema ni velike semenke. Sečem na sitno beli luk. Kačkavalj rendam na rende. Sir gnječim viljuškom.

Sve stavljam u posudu zajedno sa uljem. Dodajem so i biber po ukusu i kašiku mirođije. Tikvice sečem nakon toga po sredini i tako dobijam 4 komada.

U tiganju sa 2 kašike ulja provlačim ih lagano sa obe strane. Isečenu unutrašnjost takođe lagano mešam u tiganju 2 minuta.

Dodajem i nju u posudu. Posle punim 4 komada smesom pomoću kašike. Posipam ih sa kašikom mirođije. Pečem u posudi za pečenje namazanoj uljem na 200 stepeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar