Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Korneti»Korneti od napolitanki sa nadevom

Korneti od napolitanki sa nadevom

Maria DoevaMaria Doeva
Pomoćnik kuvara
405286
Korneti od napolitanki sa nadevom
Fotografije: Maria Doeva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
20
"Jedinstveni korneti - hrskavi, slatki i najvažnije - jednostavni za pripremu"

Potrebni sastojci

  • maslac - 65 g, tečan
  • šećer - 250 g
  • so - 1 prstohvat
  • jaja - 2 komada
  • voda - 450 mč
  • brašno - 250 g
  • cimet
  • vanila
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo jednu posudu i u nju stavljamo maslac, šećer, so i jaje i dobro umutimo. Dodajemo vodu i brašno u malim porcijama, smenjujemo vodu i brašno dok ne potrošimo sve. Nakon toga stavljamo začine po želji (vanilu i cimet). Gotovo testo se ostavlja 1 sat da nabubri.

Pripremamo aparat za galete da se ugreje, da ispečemo testo. Da bismo dobili kornete pripremamo oklagiju.

Velikom kašikom (za kuvanje) sipamo testo u aparat za galete i pečemo dok ne dobije željenu boju.

Kad ih izvadimo, napolitanku treba odmah da obradimo. Da bismo dobili kornete, uvijamo je na oklagiju. Ostavljamo da se ohlade i stvrdnu.

Kornete od napolitanki punimo po želji. Može sa sladoledom, pudingom, kremom, pavlakom, nadevom od oršastih plodova ili voćem.

* Napolitanke ostaju sveže dosta vremena, ako su u dobro zatvorenoj posudi - tako će moći prethodno da se pripremaju da se koriste ako je potrebno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: