Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Slatke breskve»Breskvice sa nadevom od margarina

Breskvice sa nadevom od margarina

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Breskvice sa nadevom od margarina
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
2
"Sjajne su ove breskvice - probajte i uverićete se i sami"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • šećer - 2 šolje
  • so - 1 prstohvat
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 4 komada
  • ulje - 1 šolja
  • amonijak soda - 1 pakovanje
  • sirće - 1 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanila - 2 kesice
  • brašno - koliko upije
  • Za nadev
  • margarin - 1 veliki pakovanje (maslac)
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • šećer - 2 kašike
  • voda - 2 - 3 kašike
  • Šerbet
  • voda - 4 šolje
  • šećer - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci se umute mikserom - da se dobije srednje tvrdo testo. Prave se loptice prečnika kao što je 5 dinara i peku se. Nakon što se ohlade izdube se rupice pomoću noža.

Nadev: U margarin se dodaje šećer u prahu.

Odvojeno se karamelizuju dve kašike šećera. U njega se dodaju 2-3 kašike vode i ostavlja se da provri. Dobija se sirup koji se dodaje u margarin.

Pune se izdubljene loptice gotovim nadevom od margarina i lepe se po dve.

Nakon toga se potapaju u boju za jaja i u prethodno ohlađen šerbet (u vodu se dodaje šećer u ostavlja se da vri dok se šećer ne istopi).

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: