Način pripreme
Operite pileće batake i odvojite ih od kostiju. Pospite ih biberom, soli i pokrijte folijom.
Izlupajte ih lagano i pažljivo drvenim čekićem, pazite da ne iskidate meso.
U svako stavite po jedan-dva lista dimljenog sira, odozgo stavite po pola čena izgnječenog belog luka, rasporedite slaninu prethodno isečenu na kockice i završite krugovima mladog luka.
Uvijte u rolat, na kraju zabodite po nekoliko čačkalica za zube da se ne odmotaju.
Prebacite u pleh, obložen papirom za pečenje i namazan uljem.
Uz pomoć četke ih malo namažite uljem i pokrijte rolate aluminijumskm folijom.
Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200-220 stepeni sa uključenim ventilatorom na srednjoj rešetki, oko 30 minuta.
Na kraju skinite foliju i vratite u rernu na kratko.
Jelo ukrasite listićima zelene salate, strukovima mladog luka i štapićima šargarepe.
I nemojte zaboraviti da kažete živeli sa čašom vina!
Bon apeti!