Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Rolatići»Pileći rolati sa grijer sirom i opasno ljutim sosom

Pileći rolati sa grijer sirom i opasno ljutim sosom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Pileći rolati sa grijer sirom i opasno ljutim sosom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Samo za profesionalce - neverovatno ukusan, ali opasno ljut sos, koji će vas ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • pileće grudi - 2 komada
  • paprike - 1 komad, crvena pečena
  • spanać - 200 g, zamrznut
  • beli luk - 1 čen
  • pire od paprika - 1 supena kašika
  • grijer - 100 g
  • orasi - 50 g, izmrvljeni
  • maslinovo ulje - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • za sos
  • čili - 1 šolja za kafu
  • paradajz pire - 200 g
  • sos vorčester - 3 supene kašike
  • pirinčano sirće - 1 šolja za kafu
  • luk - 1 velika glavica
  • smeđi šećer - 2 supene kašike
  • burbon - 1 supena kašika
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • majčina dušica - 1 supena kašika, sveža
  • origano - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo pileće grudi od žilica i otvaramo kao leptir. Ostavljamo pileće meso između dva lista papira za pečenje i pažljivo izlupamo dok ga ne istanjimo.

Isečemo sitno čen belog luka. Očistimo, oljuštimo papriku i isečemo je na tanke trakice. Isečemo meso na dva dela.

Posipamo beli luk preko parčeta mesa. U jedan kraj svakog parčeta stavljamo snop od trakica crvene paprike i rasporedimo spanać. Po sredini namažemi pireom od paprika. Izrendamo zreo sir odozgo.

Začinimo biberom i solju. Posipamo orasima i uvijamo meso u rolate. Isečemo pravougaonike od aluminijumske folije i namažemo ih maslinovim uljem. Uvijamo čvrsto svaki rolat u foliju i pečemo na gril tiganju dok ne bude gotovo, oko 5 minuta sa svake strane.

Za sos pomešamo sve sastojke /bez maslinovog ulja i burbona/ u blenderu i sameljemo, ali ne mnogo sitno.

Ugrevamo duboki tiganj, u njega sipamo maslinovo ulje i sipamo ljuti sos da se kuva na tihoj vatri. Mešamo često dok se smesa ne redukuje, na kraju deglaziramo alkoholom. Ostavljamo još 10 minuta i skidamo sa vatre.

Rolate serviramo tople, ukrašene ljutim sosom i pečenom paprikom.

Ovaj sos je odličan dodatak uz pečeno meso i ribu /barbun i lubin/, na hot-dogu, takosu, burgerima, pikantnim bruseketima.

Savet: Ovaj sos konzumiraju samo odrasli, sa zdravim želucem i koji podnose ljutu hranu! Ako je ne podnosite, pije se sveže mleko, čiji protein rastvara kapsacin! Čuvajte oči prilikom mešanja sosoa!

Kada završite sa sečenjem ljutih paprika i pre nego što operete ruke vodom, potopite ih u sok od limuna koji usporava žarenje kože ili koristite rukavice.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: