Džem od šljiva

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73253
04/10/2018
"Upozoravamo vas - spremili smo mnogo kriški, zato napravite duplu dozu aromatičnog džema od šljiva "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano72
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sastojci su dovoljni za 4 teglice od po 450 mililitara. Da biste spremili džem, treba da budete sigurni da su posude s kojima radite apsolutno čiste. Za tu svrhu najbolje je da otkuvate tegle, poklopce, kutlaču ili levak za punjenje i rešetkastu kašiku za otklanjenje pene.

Sipajte šećer u plitku posudu za pečenje i zagrejte oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj slaboj rerni. Dok se šećer topi sipajte očišćene i od koštica odvojene šljive u duboku šerpu, dodajte 300 ml vode i disntajte na slaboj vatri dok voće ne omekša.

U omekšalo voće dodajte i sitopljeni šećer i energično mešajte. Kuvajte na umerenoj vatri dok se džem ne zgusne. Isključite ringlu i ostavite smesu bar 10 minuta da se ohladi i tek nakon toga sklonite penu pomoću rešetkaste kašike.

Gotov džem se sipa u suve, prethodno zagrejane tegle.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar