Fazan sa jabukama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Fazan sa jabukama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
35 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
125 min.
Porcije
3
"Ukusan predlog iz francuske kuhinje, koji nećet odbiti - fazan sa jabukama"

Potrebni sastojci

  • fazan - 1 komad
  • jabuke - 2 komada
  • borovnice - 2 kašike
  • sok od limuna
  • maslac - 25 g
  • biber
  • cimet
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Fazan se priprema i peče.

Jabuke se brižljivo oljušte. Iseče se poklopac jabuke. Semenke se odstrane i jabuke se izdube, pazeći da im dno ostane zdravo. Stavljaju se u posudu, namazanu maslacem i do pola se naliva voda i sok od limuna. Nakon toga jabuke se pokrivaju papirom, namazanim maslacem i peku se u rerni pazeći da se ne raspadnu.

Pola borovnica se iscedi. Sok im se kuva s prstohvatom cimeta, dok se ne zgusne. Zgusnuti sok se ujedinjuje sa preostalim celim borovnicama i drži se na toplom. Kada se ispeku, jabuke se pažljivo vade iz posude i cede se. Pune se borovnicama i serviraju se oko fazana.

Sok od pečenog fazana se odmašćuje sa nekoliko kašika voćnog soka ili vode, ostavljajući se da provri. Servira se u posudi za sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: