Mlečna supa od spanaća

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
21/11/2018
"Toliko nežna, toliko ukusna - pravi balzam za stomak "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano389
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro spanać i blanširamo u malo posoljene vode 2-3 minuta. Ocedimo ga dok bujon (oko 600 ml) sačuvamo.

U posudi zagrevamo ulje i u njega stavljamo prvo beli deo isečenog luka, nakon čega i zeleni deo.

Dodajemo sitno isečenu šargarepu, dinstamo na slaboj vatri pod poklopcem dok sastojci ne omekšaju.

Dodajemo skuvani pirinač i pola bujona u kome je vrio spanać.

U maslacu zapržimo brašno, dodajemo isečen blanširan spanać i disntamo na kratko. Razredimo sa prostalom polovinom bujona.

Dodajemo ih u supu, dodavajući sveže mleko i sitno isečenu nanu. Supa se krčka još 10 minuta.

Serviramo toplu sa prepečenim krekerima i malo sirćeta po ukusu.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar