Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Punjene pogače»Pogača sa kremom u kalupu za kuglof

Pogača sa kremom u kalupu za kuglof

Dora GrozevaDora Grozeva
Pomoćnik kuvara
8521423
Pogača sa kremom u kalupu za kuglof
Fotografije: Dora Grozeva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
6
"Nemojte ostavljati kalup za kuglof da se dosađuje dok čeka sledeći kolač - ređajte ih - kolač, krempita, kolač, krempita"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 300 ml
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • maslac - 1 supena kašika
  • kora od limuna - kora od jednog limuna
  • vanila - 1 komad
  • so - prstohvat
  • brašno - 600 - 650 g
  • za krem
  • komot od višanja - 1 tegla (700 g)
  • puding - 2 kesice, vanila
  • vanila - 1 kesica
  • šećer - 6 supenih kašika
  • voda
  • maslac - za premazivanje kalupa
  • prezle - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zamesimo testo. U mlakom mleku rastvorimo kvasac sa jednom supenom kašikom šećera i 2-3 supene kašike brašna. Ostavljamo da nadoše.

Maslac i preostali šećer umutimo, dodajemo vanilu, jaja i izrendanu koru od limuna. U ovu smesu dodajemo smesu sa nadošlim kvascem, prstohvatom soli i postepeno dodajemo brašno, zamesimo meko testo. Ostavljamo da nadođe.

Za to vreme pripremamo krem. Ocedimo kompot, odvajamo voće. U sok iz kompota dodajemo vodu dok ne dobijemo ukupno 600 mililitara tečnosti. Stavljamo u posudu na vatru i dodajemo dva pudinga, šećer i vanilu.

Kuvamo uz neprestano mešanje dok smesa ne postane homogena, dok se potpuno ne zgusne krem. Skidamo sa vatre i dodajemo voće iz kompota. Ostavljamo da se ohladi.

Nadošlo testo podelimo na tri jednaka dela. Svaki razvučemo na praopugaonik, mažemo sa 1/3 krema i uvijamo u rolat.

Rolate poređamo jedan do drugog u kalup za kuglof, prethodno namazan maslacem i posut prezlama. Ostavljamo ponovo da nadođe pola sata i pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Korisnik#308162
Korisnik#308162
Lepo
14.10.2022 14:21