Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Kelj sa pečurkama i sosom od pavlake

Kelj sa pečurkama i sosom od pavlake

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Kelj sa pečurkama i sosom od pavlake
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
2
"Dobro promešajte i podelite na 2 porcije kelj sa pečurkama i sosom od pavlake. U svaki isecite čeri paradajz i poslužite."

Potrebni sastojci

  • kelj - 120 g (težina listova, bez stabljika)
  • pečurke - oko 300 g šampinjona (manjih)
  • beli luk - 4 čena
  • kajenska paprika - 1 suva paprika
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • belo vino - 60 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • krem sir - 100 g
  • sir - 70 g kravlji ili ovčiji
  • kora limuna - 1 kašičica, sitno narendana
  • čeri paradajz - 4 komada
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite pečurke tako što ćete ih oljuštiti i obrisati vlažnom čistom krpom.

Oljuštite i isecite čen belog luka.

Kelj očistiti od tvrdih žila i izmeriti (približno 120 g). Listove grubo iseckajte i blanširajte u slanoj vodi da omekšaju.

Za to vreme na drugoj ringli zagrejte tiganj na umerenoj vatri. Sipajte maslinovo ulje i propržite beli luk i ljutu papriku.

Pre nego što beli luk postane zlactan, pojačajte vatru i odmah dodajte naseckane pečurke.

Sortirajte nekoliko minuta, a zatim pomoću štipaljke izvucite omekšali kelj i dodajte ga u tiganj u fazama. Sipajte vino i pustite da alkohol i tečnost ispare.

U isto vreme pomešajte pavalaku sa krem sirom i belim slanim sirom. Izmiksajte ih u blenderu da napravite glatki sos. Pomešati sa rendanom korom limuna i sipati u šerpu sa jelom.

Dobro promešajte i podelite aromatično jelo sa pečurkama na 2 dela. U svaki isecite čeri paradajz i poslužite.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: