bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjske nogice u đuvečari

Svinjske nogice u đuvečari

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Svinjske nogice u đuvečari
Fotografije: Bilyana Vladova
23/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje480 min.
Ukupno505 min.
Porcije4
"Delikates samo za najveće ljubitelje ukusnog mesa."

Potrebni sastojci

  • svinjske nogice - 4 komada
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • armejska čorba - 2 šolje
  • lovorov list - 2 lista
  • ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Glavica kiselog kupusa se iseče i stavlja se u đuvečaru. Preliva se uljem i dodaje se lovorov list, biber i so prema ukusu. Sve se dobro promeša.

Nogice se očiste veoma dobri u ukopaju se u kupus. Prelivaju se armejskom čorbom. Stavlja se poklopac đuvečare.

U posudu se zameša blago lepljivo testo od brašna i ulja. Tim testom se zamaže poklopac đuvečare.

Sve to se peče u rerni celu noć na 50 stepeni. Ujutru se đuvečara vadi iz rerne i otvara se.

Nogice se iskopaju iz kupusa i bez poklopca se vraćaju u rernu. Onda se podiže temperatura na 200 i peče se dok se nogice ne zarumene.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: