Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa povrćem i pavlakom

Svinjetina sa povrćem i pavlakom

Rumyana milchevaRumyana milcheva
Šegrt
5217151
Svinjetina sa povrćem i pavlakom
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Da stavite krtu svinjetinu, sveže povrće i pavlaku na jedan tanjir je uvek dobra ideja"

Potrebni sastojci

  • pečurke - 300 g
  • svinjsko meso - 500 g, ribić
  • paprike - 200 g (crvena, zelena i žuta)
  • paradajz - 100 g
  • pavlaka - 200 ml
  • so
  • biber - po ukusu, može i šareni biber
  • ulje - 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo svinjski ribić na kockice, ivica oko 3 cm. Ugrevamo 50 ml ulja i u njega dodajemo meso i začinimo biberom i solju po ukusu.

Meso pržimo 20 minuta. Dok se prži pripremamo pečurke, isečene na veće kockce, papriku na tanke trakice i paradajz za kockice.

Sipamo meso u posudu sa strane. U isti tiganj stavljamo 50 ml ulja i kad se ugreje dodajemo povrće, so i biber po ukusu. Pržimo dok sastojci ne budu gotovi.

I u njih dodajemo meso i sipamo pavlaku, malo vode i promešamo.

Nakon toga ostavljamo da se kuva 15 minuta na tihoj vatri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: