Način pripreme
Pomešamo kvasac u mlakom mleku. U njega stavljamo šećer i ostavljamo na toplom da se aktivira.
Brašno i so prosevamo. U sredini pravimo udubljenje i stavljamo ostale sasojke: kiselo mleko, pomešano sa sodom i umućenim jajtom sa uljem. Zamesimo meko testo. Ako je potrebno možemo dodati još brašna. Ostavljamo da nadođe.
Testo premesimo i podelimo na 3 lopte. Prvu razvučemo i namažemo uljem, drugu razvučemo, stavljamo na prvu i rakođe namažemo uljem. Treću razvučemo i stavljamo na ostale.
Sve tri razvučemo da budu prečnika kao i pleh u kome ćemo peći. U sredinu stavljamo okruglu čašu i od nje prema svakoj ivici sečemo na 16 delova. Svaki par uvijamo u suprotnom smesu tj. fitilj u levoj ruci okrećemo na levo, a u desnoj ruci na desno, i ivice učvrstimo.
Tako oblikujemo 8 listića u oblik cveta.
Ostavljamo ponovo da nadođe i nakon toga mažemo smesom od žumanca, svežeg mleka i ulja. Po želji možemo posuti susamom.
Pečemo na 220 stepeni oko 30-40 minuta.