Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Grickalice uz pivo»Ukusni hrskavi pohovani štapići od tikvica

Ukusni hrskavi pohovani štapići od tikvica

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7902485k
Ukusni hrskavi pohovani štapići od tikvica
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Servirajte ove ukusne i hrskave pohovane tikvice štapiće sa mlečnim sosom od belog luka i čašom hladnog piva."

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • smesa za pohovanje
  • brašno - 5 supenih kašika
  • jaja - 2 komada
  • kukruzni griz - 5 supenih kašika
  • kukuruzno brašno - 3 supene kašike
  • parmezan - 5 supenih kašika, oko 50 g
  • so
  • biber
  • mirođija
  • ulje - za polivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Odaberite mlade tikvice, možete i da ih ne ljuštite.

Isecite tikvice na duge štapiće dužine oko 10 cm i debljine 1 cm.

Tikvice začinite solju po ukusu.

Pripremite smesu za pohovanje.

U posudi umutite 2 jajeta sa malo soli.

U drugu posudu stavite brašno, a u trećoj pomešajte kukuruzni griz i brašno, parmezan, so, biber, i vrhove suve mirođije.

Obložite pleh papirom za pečenje.

Uvaljajte svaki štapić prvo u brašno, posle u umućena jaja i na kraju u suvu smesu.

Poređajte ih u pleh rerne na malom razmaku jedan od drugog i prelijte sa malo ulja.

Stavite pohovane tikvice da se peku u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Servirajte ove ukusne i hrskave pohovane štapiće od tikvica sa mlečnim sosom sa belim lukom i čašom hladnog piva.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: